Pizzerie

Facem o excelenta pizza dupa o reteta traditionala italieneasca, pe care o coacem in cuptor. La prepararea sa folosim numai ingrediente proaspete si de calitate: sunca, bacon, salam peperonni, mozarella, file din piept de pui, porumb dulce, legume proaspete: vinete, dovlecei, ardei gras, ciuperci champignon proaspete, ulei de masline, busuioc verde, etc.

Marele succes al pizzei are drept consecinta dezvoltarea unui numar imens de pizzerii in toata lumea, numai in Italia existand cca 30000 de pizzerii.

Explicatia acestui succes se explica si prin rolul social al pizzeriilor, care devin punctul de intalnire al claselor sociale diferite, pentru ca ele sunt vizitate cu acelasi succes de paturi sociale diferite, aici contand mai putin banii si eticheta.

Parte din succesul de azi al pizzei este datorat si perceptiei acesteia, ca fiind legata de dieta mediteraneana, etalon al unei vieti sanatoase si echilibrate.

pizza

De post sau vegetariana

Pe de alta parte pizza are un continut mare de energizanti, poate fi sursa de proteine si cere adesea compania unui binevenit pahar de vin.
Pizzeria este punctul de intalnire pentru familii din toate paturile sociale, singurul lucru care conteaza este pasiunea culinara pentru pizza.
Pizza poate fi de post, vegetariana, poate avea un numar redus de calorii si datorita ingredientelor ei este considerata un aliment anti-cancerigen.